Eдукативeн проект „3Д Еко Автобус“ во основните училишта

Веќе цел месец во рамките на основните училишта во општина Карпош се одвиваше едукативниот проект на Пакомак „3Д Еко автобус“ наменет за ученици од прво до петто оделение. До сега беа опфатени 10 училишта од општината, а наствата ја посетија 3300 ученици. Идејата е да посетат вкупно 60 основни училишта, од 6 општини од Скопје или поточно 19.000 деца од прво до петто одделение.

https://www.crnobelo.com/novosti/domasni/27150-uspesno-sproveden-edukativniot-proekt-na-pakomad-3d-eko-avtobus-vo-osnovnite-ucilista-vo-opstina-karpos

Share this: